Sasakala Gunung Tangkuban Parahu


sangkuriang Sasakala Gunung Tangkuban Parahu
Hiji waktu, Sangkuriang dititah moro ka leuweung ku indungna, nyaeta Dayang Sumbi, dibarengan ku anjing ngaran Si Tumang.
Di leuweung, Sangkuriang jeung si tumang asruk-asrukan neangan sato boroeun. Ngan teuing kunaon, poe haritamah taya sato anu liar hiji-hiji acan. Atuh lapur, moro sapoe jeput teh teu beuebeunangan.
Bakating ku keuheul, ngan lekek bae Si Tumang di peuncit ku Sangkuriang. Atina dibawa balik, terus dibikeun ka indungna.
Lajengkeun Macana!

 

Please Comment....!!!

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s