Sisindiran Urang Sunda : Sesebred atawa Banyol


CepotKaso pondok osok nyogok
Kaso panjang osok nyugak
Anu pondok jadi orok
Anu panjang jadi budak

Cau naon cau naon
cau kulutuk di juru
Bau naon bau naon
bau nu hitut di juru
Lajengkeun macana

 

15 thoughts on “Sisindiran Urang Sunda : Sesebred atawa Banyol

  1. Tangkal hiris dibeungkeutan
    Dibawa ka pasir alit
    Nu geulis ngadeukeutan
    Hayangeun dibere duit

    Daun hiris daun sembung
    Dibeungkeutan keur ka bandung
    Omat geulis ulah pundung
    Mun akang kapaksa nyandung

    Kuring mah alim ka Bandung,
    hayang ka Sumedang bae,
    kuring mah alim dicandung,
    hayang ku sorangan bae

  2. malati kembang malati
    dipelakeun dina batu
    upami hoyong ka sim abdi
    dongkap wae ka buah batu

  3. Salawe teh dualima
    Mobil sedan cet na hejo
    Awewe jaman ayena
    Bisa dandan teu bisa ngejo

  4. Boboko ragrag di imah
    Ninggang kana pileuiteun
    Mun bogoh montong ka sémah
    Ari anggang sok leungiteun

  5. kamana jalan ka jogja
    kaditu ka palih wetan
    kamana jalan ka surga
    kaditu kapangaosan

  6. aya roda na tanjakan
    katinggang kupangpung jengkol
    aya randa gogoakan
    katinggang kuhulu botol

  7. aya mobil warna silver
    mobilna keur ngala pare
    lamun maneh hayang pinter
    ulah loba teuing sare

  8. Kembang cula kembang tanjung kembang sagala domdoman
    rek sabulan rek sataun
    moal weleh diantosan

  9. Di cihideung loba budak
    Tas tikampung burung limpung
    Kulit hideung make we dak
    Kawas sinduk nyiuk tipung

  10. Wadah gabah meni balatak
    Kapaksa keur lapar
    Sanajan kibarjah botak
    Tapi seueur nu daftar

  11. Boboko ragrag di imah
    Ninggang kana pileuiteun
    Mun bogoh montong ka sémah
    Ari anggang sok leungiteun

  12. Colenak enak dicocol
    Komo lamun tambah kalapa
    Beletak nu botak ditakol
    Poho lamun sirah mitoha

  13. Salawe di bagi lima
    Anak munding keur nyatuan
    Awewe jaman ayeuna
    Rebonding loba kutuan

    hayang teuing angeun waluh
    angeun waluh di oncoman
    hayang teuing geura wawuh
    geus wawauh rek di oconan

  14. Salawe di bagi lima
    Anak munding keur nyatuan
    Awewe jaman ayeuna
    Di rebonding loba kutuan

Please Comment....!!!

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s