Sasakala Ngaran Majalengka


MajalengkaTaun 2014 téh umur kota Majalengka nincak ka 524. Ditilik tina umurna bisa dicindekkeun yén Majalengka téh lahir taun 1490 Maséhi.
Katangtuan milangkala Majalengka téh dumasar kana Perda No. 05/OP.013.1/PD/1982 tanggal 9 Juni 2005, pasal 1 ayat 1 anu unina : ”Hari jadi Majalengka jatuh pada tanggal 7 Juni 1490 Masehi bertepatan dengan tanggal 10 Muharam”.
Tatapakan ditetepkeunana éta perda nyaéta dumasar kana babad ayana Karajaan Sindangkasih anu diratuan ku Ratu Rambut Kasih.
Lajengkeun Macana!

3 thoughts on “Sasakala Ngaran Majalengka

  1. hatur nuhun, tos nyayogikeun materi sastra sunda. insya Alloh bakal dijantenkeun tambihan kabeungharan elmu enggoning ngaropea basa. mugi nu nyerat sing panjang yuswana tur langkung euyeub karryana.

Please Comment....!!!

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s